Ditt kök kan vara det rum i ditt hem som är mest neutralt. Vita och enkla bänkskivor får ett kök att se rent och stilfullt ut. Ett elegant och enkelt kök kan också behöva lite färg. Oavsett om du funderar på att lägga till en ny väggfärg, eller bara några färgglada accenter, vill du veta vad du bör och inte bör göra med köksfärg innan du börjar inreda.

Viktiga saker att tänka på?

Inse att även om du har de mest fantastiska skåpen och bänkarna i ditt kök, kan det fortfarande dra nytta av färg. Även den minsta nyans i en väggfärg kan förvandla ett tråkigt utrymme utan att förändra rummets övergripande atmosfär.

Överväg att lägga till färg med belysningsarmaturer. Du behöver inte välja färgglada hängen, även om hängen i konstglas eller Tiffany-stil kan vara underbara. Den trendiga metalliska armaturen inkluderar nu borstad guld, brons och svart. Bara tillägget av ljusarmaturer i mjukt guld kan vara tillräckligt med färg för att lägga till djup till ditt köks färgschema.

Lär dig grunderna mellan kalla och varma färger. Att kunna känna igen färgtemperaturen för alla färger du funderar på hjälper dig att välja rätt färg för att koordinera med dina bänkar och skåp.

Titta på dina undertoner. Att förstå hur färgundertoner fungerar kommer att rädda dig från många problem senare med färger som inte verkar fungera ihop. Alla färger, även neutrala, har en färgunderton som kan lägga till en grå, grön eller till och med rosa till ett annars neutralt utrymme.

Ha kul med färg. Lägg till lite färg med färgglada tillbehör och serviser. Ett snyggt sätt att sätta färg på är att sätta upp ett vinglasställ på väggen. Fyll ditt glasställ med färgglada glasplåtar för en cool färgklick.

Var inte rädd för att lägga till livfulla färger till ditt kök. Ja, det verkar motverka den senaste kökstrenden av vitt och grått, men alla kök är inte likadana. Om du älskar färg och ditt kök skulle dra nytta av en klick färg, prova en rolig accentvägg.

Tveka inte att använda grå väggfärger i ditt kök. Grå eller gråblått fungerar vackert för färgscheman i strandstil. Varma gråa eller beige ser underbara ut med mörka skåp och golv.

Överdriv INTE grått i köket. Gråa kök är en het trend. Det är lätt att fastna i trenden genom att välja gråa skåp, golv och bänkar. De fasta funktionerna i ditt kök kommer att finnas kvar i många år, så överväg att använda grå väggfärg eller accenter och håll en av de mindre föränderliga funktionerna mer neutral.

Glöm inte att även färgglada kökslinnen kan ändra utseendet på rummet billigt. Kökslinnen kan bytas ut och in med årstiderna för en snabb färguppdatering.

Glöm inte angränsande rum i ditt färgschema. Du kan lägga till mer färg genom att välja en accentvägg för en öppen matplats eller familjerum. Knyt ihop färgschemat genom att strö lite av rummets färger i det närliggande utrymmet.